Massivtre uten tunge løft

Velg den smarte typen massivtre

For TEWO

Henning Thorsen

TEWO

2. april 2020
For TEWO

Henning Thorsen

TEWO

2. april 2020
Foto: Tewo
Foto: Tewo
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200420072801847.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200420072801847.jpg?maxwidth=2000
0

Som håndverker er du sikkert klar over at det finnes en hel haug med HMS-regler som skal sørge for at det ikke oppstår farlige situasjoner eller som skal forhindre belastningsskader osv.

Like sikkert som at du kjenner til kravene, kjenner du helt sikkert til at mange ikke overholder dem. Kanskje særlig de kravene som oppfattes som litt firkantede og mindre alvorlige. For eksempel at du skal unngå enkeltløft på mer enn 25 kg. Det har jo absolutt de beste grunner for seg, men i en travel hverdag er det fort gjort å hoppe bukk over slike krav for å få jobben gjort.

Den beste måten å unngå de tunge løftene på, er ved ikke å ha muligheten til å kunne løfte tyngre enn anbefalt i det hele tatt. Når vi da foreslår at du skal begynne å bygge i massivtre – og skal løfte elementene med ren muskelkraft, er det ikke sikkert du henger helt med på notene. Massivtre er jo store, tunge og uhåndterlige elementer som må løftes på plass med kran?

Det er helt riktig hvis du tenker på tradisjonelle typen massivtre, men bygger du med massivtre fra TEWO er saken en helt annen. Et TEWO-element er alltid 20 cm. bredt, mens dybde og høyde kan variere. Uansett er vekten alltid under 25 kg. per element. Det gjør at én person kan løfte elementene uten problem.

Smidig og fleksibel montering

Selve monteringen er dessuten utrolig smidig. Elementene, ofte kalt staver da de er så smale, har not og fjær slik at de enkelt kan dyttes sammen og låses til hverandre. Tettheten mellom stavene ivaretas av bunnfyllingslister. Elementene låses også i topp- og bunnsvill og det eneste som trengs av festemidler er to skruer i topp og bunn. Det kreves ingen spesialverktøy for å jobbe med TEWOs byggesystem og det er nærmest umulig å gjøre feil i monteringen av dem.

Samme type elementer brukes til både vegger og tak, samt utsparing til vinduer og dører. Til sistnevnte bruk kappes ganske enkelt elementene til riktig høyde og monteres på samme måte som ellers. I tak felles elementene ned mellom taksperrene.

Med TEWO velger du også et fleksibelt byggesystem. Det er fullt mulig å bytte rundt på elementenes plassering i veggen om det skulle være behov for det. El-elementer, som leveres ferdig med k-rør og bokser kan for eksempel flyttes rundt på dersom det skulle vise seg å være behov for å flytte en stikkontakt eller bryter i løpet av byggeperioden.

Ferdig isolert og ferdige overflater

De færreste synes det er spesielt gøy å isolere. For det første tar det ofte lang tid. For det andre er det faktisk fort gjort å være litt unøyaktig og slurvete – særlig når du må til pers med kniven for å skjære isolasjonen slik at den skal passe der den skal monteres.

Med TEWO får du elementene ferdig isolert fra fabrikk. Så når de er satt sammen er isoleringsjobben faktisk helt ferdig.

Det eneste som gjenstår etter at elementene er montert, er utlekting, vindsperre og kledning utvendig. Dette gjøres på nøyaktig samme måte som et hvilket som helst annet hus. Innvendig er det fullt mulig å bruke elementenes overflate som ferdig vegg, men det er også fritt frem for montering av panel, gips eller plater - direkte på elementet eller med innvendig utlekting om ønskelig.

title

La oss kontakte deg

input field

single button

53


3730
b-TrueFalse
Add title
c-80TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190415134607994.png #FFFFFF
Les også